Tingbjerg fik sin cricketbane
5591.jpg
Formanden for Dansk Cricket Forbund, Thomas Kentorp gav socialborgmester Jesper Christensen en grundig instruktion i spillets regler. Foto: Christian Carlsson.
Solbeskinnet indvielse

Det var en meget rørt primusmotor, træner og grundlægger Sheikh Saleem, der i lørdags kunne invitere til den officielle indvielse af Copenhagen Cricket Clubs nye pitch i Tingbjerg på banen bag Brønshøj Boldklub.

Det er den eneste bane af sin slags i området, og den er blevet finansieret af Københavns kommune og opfylder alle de internationale krav.

Der er ikke mindre end 13 nationaliteter samlet, når Copenhagen Cricket Club mødes i Tingbjerg. Der kommer blandt andre én spiller fra Australien, én fra Holland og Nepal, og når der spilles cricket foregår kommunikationen på engelsk.

Cricket er ikke så udbredt i Danmark – der er kun 45 hold, hvilket er noget som Sheikh Saleem gerne vil lave om på.

-Vi har ikke gjort nok for at rekruttere, så det skal vi blive bedre til, forsikrede Sheikh, der i dagens anledning havde fået fint besøg af kulturborgmester Carl Christian Ebbesen, socialborgmester Jesper Christensen og den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, som alle ønskede tillykke med den nye bane.

-Amerika er ikke en stor cricket nation og det er Danmark heller ikke – endnu. Jeg har da heller aldrig selv prøvet det før. Der er selvfølgelig en vis parallel til baseball, men reglerne er helt anderledes, sagde Rufus Gifford, der de sidste dage har øvet med battet i korridorerne på Den Amerikanske Ambassade.

-Den egentlige grund til, at jeg er her er, at vise at Den Amerikanske Ambassaden støtter klubben. Vi vil gerne være med til at sætte sport på dagsordenen. Sport er universelt. Vi kan kæmpe inde på banen og bagefter er vi venner. Det er hvad sport skal være, sagde Rufus Gifford.

Også klubbens mange spillere er glade for den nye belægning og mange af dem træner næsten hver dag.

-Vi har et utrolig godt sammenhold her i klubben. Men vi har også ambitioner. Der er flere, der arbejder på at komme på landsholdet, indrømmede Hassan, der pakistanske rødder og kommer fra en familie, hvor cricket traditionen er stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top