Sierre Leone rykkede indenfor
Læsekaravanen-21-14.jpg
Det var 2. og 3. klasserne på Bellahøj Skole, der havde besøg af LæseKaravanen. Foto: Kaj Bonne.
Bellahøj Skole havde besøg af Læsekaravanen

LæseKaravanen fra IBIS rykkede ind på Bellahøj Skole for at bringe Sierra Leone tættere på eleverne. 2. og 3. klasserne lyttede opmærksomt, mens de to frivillige fra LæseKaravanen holdt foredrag med billeder, historier, film og musik fra det vestafrikanske univers. Eleverne har tidligere på skoleåret beskæftiget sig med det undervisningsmateriale IBIS har lavet om Sierre Leone. I år har mere end 175.000 danske skoleelever arbejdet med materialet, der kaldes LæseRaketten – derfor er det helt særligt at få besøg af LæseKaravanen
”Vi har været nede og bo hos de børn, der optræder i læsematerialet, og i de fjorten dage lærte vi dem og deres hverdag at kende. Det betyder, at vi kan fortælle en masse historier om børnene; om deres hverdag, interesser og familier,” fortalte Line AgerlinTrolle og Ole Krogsgaard, to af de to frivillige fra LæseKaravanen.
”Formålet med foredraget er, at eleverne i Danmark kommer lidt tættere på børnene i Sierre Leone– både så de kan identificere sig med dem, men også så de kan se, at deres vilkår er meget anderledes. Indimellem er det svært at sammenligne børn herhjemme med børn i Sierra Leone. For eksempel har én af de piger, vi mødte, spist ris hver eneste dag hele sit liv, og det er stadigvæk ris, der er hendes yndlingsret,” fortalte Ole Krogsgaard.
I løbet af Læsekaravanens foredrag kom der mange spørgsmål og reflektioner fra eleverne på Bellahøj Skole.
”Der blev snakket om alt muligt. Eleverne spurgte meget, og de mange hvorfor-spørgsmål sætter gang i gode dialoger og reflektioner. Eleverne får lige åbnet et vindue til en helt ny verden” fortalte Ole Krogsgaard.
”Det handler meget om at give eleverne et indblik i et andet land, og de er meget nysgerrige og motiverede, fordi de har arbejdet med de personer, det hele handler om,” fortalte Line Agerlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top