Radisens Venner slår et slag for fællesskabet
Børnepasning-03-23-14.jpg
Foto: Kaj Bonne.
Forældre og institution er gået sammen og ny forening

Forældrene og personalet i den integrerede institution Radisen i Brønshøj har startet en ny forening ”Radisens Venner”. Foreningen lægger op til mere samvær og en kollektiv hverdag, fremfor den meget individuelle børnefamiliehverdag, hvor alle går hver til sit, når institutionen lukker klokken 17.
”I stedet for at rende rundt i alle ender af byen for at spise, lave rytmik og være sociale, så prøver vi at skabe et unikt fællesskab med de samme muligheder helt lokalt,” fortæller Josefine Linnea Kierk, der er mor til Carla, der går i den integrerede institution Radisen på Dalbyvej i Brønshøj.
Radisens Venner bruger institutionens lokaler og legeplads til aktiviteter efter lukketid, i weekender og på helligdage. På bare to måneder har foreningen fået over 100 medlemmer, og den utraditionelle tankegang er en stor succes.
”Idéen opstod hos repræsentanter fra forældrebestyrelsen. De ville gerne lave en forening, der brugte de rammer og ressourcer, der er i lokalområdet. En forening, der brugte de fysiske og menneskelige ressourcer mere optimalt,” fortæller Josefine Linnea Kierk.
Lederen af Radisen Mette Siksne bakkede op om idéen med det samme.
”Jeg synes, at det er en fantastisk idé. Mange af de ting familierne plejer at lave med sig selv, kan de lige pludselig gøre med en masse andre. Det bliver lettere at være børnefamilie, når man udvider sit netværk helt lokalt, og børnene lærer en masse om engagement, initiativ og fælleskab. Det vil give pote på sigt.”
De sidste to måneder har Radisens Venner holdt flere arrangementer. Både rytmik, bålhygge og fællesspisning. Til første fællesspisning var der over 80 voksne og børn.
”Det var mig, der lavede maden første gang, men der var hurtigt nogen der meldte sig til gangen efter. Når man tager initiativ, så spreder det sig hurtigt til andre,” fortæller Josefine Linnea Kierk.
”Lige nu handler det om at få et lokalt fællesskab, der giver børn og voksne gode relationer og gode oplevelser. På sigt er drømmen, at vi bliver en drivkraft for hele næromådet, og at vores initiativ skaber en masse ringe i vandet. Vi håber også, at vi kan inspirere andre til at gøre det samme.”
Rent praktisk har Radisens venner søgt om tilladelse til at bruge lokalerne efter lukketid, og de har de fået lov til. Medlemmerne af Radisens Venner betaler et årligt kontingent på 20 kroner, og så er der en lille betaling på mellem 10 og 30 kroner for de enkelte arrangementer. ”Alle kan blive medlemmer af Radisens Venner – også forældre og børn der ikke er fra institutionen, men det er klart, at det her i starten nok primært vil være voksne og børn herfra. Men vi ønsker, at det bliver større og bredere. Ting tager tid,” fortæller Josefine Linnea Kierk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top