Musik- og projektmageren
Syng-højt.jpg
Sidste år deltog 1900 børn til arrangementet Syng Højt! Foto: Ivan Riordan Boll.
Peter Rønn er manden bag Syng Højt! på Bellahøj Friluftsscene

Det er ved at være tid til at tilmelde sig en af årets store musiske begivenheder i Brønshøj. Den store begivenhed Syng Højt! på Bellahøj Friluftsscene løber af stablen i september, men det er allerede nu, børneinstitutioner, 0. klasser og områdets ældre kan tilmelde sig. Arrangementet bliver afholdt i september – samme dag som den landsdækkende event ”Små Synger Sammen” og indtil videre har Bellahøj Friluftsscene haft rekorden i antal deltagere.
Bag arrangementet står den kulturelle iværksætter Peter Rønn. Han er lokal borger og har gennem mange år som selvstændig arrangeret ny­tænk­ende musikprojekter i bydelen. Han har tidligere lavet en blanding af kulturelle musikprojekter og musikpædagogiske projekter i både Brønshøj, Husum og Tingbjerg. Han er en mand, der er kendt for at være nytænkende og kreativ. Brønshøj- Husum Avis har stillet Peter Rønn et par spørgsmål om musik og projekter.

Hvorfor laver du lokale musikprojekter?
Jeg synes, at det er spændende at vække ting til live, og jeg er nysgerrig. Igennem årene har jeg set forskellige ting i bybilledet, som har gjort mig nysgerrig – hvordan kunne jeg bruge det så flere fik gavn af det. Det gælder både vandtårnet, Bellahøj Friluftsscene og lokale gårdmiljøer. Jeg elsker, når folk oplever musik i byen, og jeg savnede at der skete noget mere overraskende i mit eget lokalområde. Derfor tænkte jeg, at jeg også selv kunne gøre noget. Og det er skønt, med den store opbakning fra både lokaludvalget, fonde og andre aktører.

Hvilke projekter har du lavet?
Brønshøj vandtårn: Jeg har arrangeret et par koncerter i vandtårnet. Både med lokale musikere og navne udefra som Palle Mikkelborg og Mike Sheridan. Vandtårnet ligger øverst på Brønshøj og troner. Det ser lidt trist ud, men det er et fantastisk rum. Det er en katedral af skønhed og rumklang, og der sker noget specielt med lyden derinde.
Bellahøj Friluftscene: Syng Højt! startede på Bellahøj Friluftsscene for 3 år siden, og det er heldigvis blevet en velbesøgt event for børn og pædagoger og ældre beboere.
Keramisk Unika: For flere år tilbage arbejde lokale keramikere og jeg sammen om at udvikle keramikinstrumenter, som jeg spillede koncerter på. Vi indspillede også et værk, der vandt en pris på P2.
Tingbjerg Open: Jeg har lavet et musikpædagogisk projekt i Tingbjerg sidste år. Jeg lavede musikværksteder i gårdmiljøerne. Her kunne de unge komme hver torsdag og lave deres egen musik. De unge begyndte at komme til fra andre dele af Brønshøj, og pludselig var det ikke kun et projekt for Tingbjerg, men også for Brønshøj og Husum.

Hvorfor laver du musikprojekter i lokalområdet?
Det er spændende, når folk møder hinanden på tværs af interesser og kulturel baggrund. Det sker oftere, når man laver helt nye konstellationer af kulturelle og musiske arrangementer. Så er folk på udebane, og der er ingen ”jeg plejer”. Det er noget med at pirre folks opmærksomhed og lave ting nye steder uden kendte spilleregler. Jeg kan godt lide at koble nye steder og personer og mennesker med hinanden, for at se hvad der sker.

Kommer der flere nytænkende lokale arrangementer?
Det er et godt spørgsmål. Ja, det gør der. Jeg er blevet ansat som souschef på Gladsaxe Musik- og Billedskole 1. januar i år og er begyndt at tænke i noget for de to bydele sammen. Vi ligger tæt på hinanden og har Utterslev Mose til fælles. Jeg går og rumler med en masse tanker, og på et eller andet tidspunkt kommer der noget ud af det.

Hvad betyder musik for dig?
Musik betyder kommunikation. Folk ”snakker” med hinanden. Det er et sprog. Mennesker kan tale sammen igennem musik. På et splitsekund kan vi have bestemte følelser, og vi kan udtrykke en masse usagte ting. Musik har altid været en del af mit liv, og på en eller anden måde sidder det i generne. Jeg deler det ikke op i – nu arbejder jeg med musik, og nu gør jeg ikke. Det er der hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top