Doner din pels
Mink, ræv eller fake

Nationalmuseet søger aflagte pelse i alle afskygninger til en stor særudstilling, som åbner den 4. oktober 2014.
Hænger din bedstemors gamle persianerpels bare og samler støv i skabet? Har du en sælfrakke, som er to skridt fra at ryge på pension? Eller var den pink fake fur alligevel et fejlkøb?
Så kan du donere din pels, ægte eller ej, til National­museet. Museet søger nemlig pelse, især pelsjakker og –frakker m/k, til en kommende stor særudstilling, ”Pels – liv og død”, som åbner på Nationalmuseet 4. oktober 2014.
Pelsene skal indgå i formidlingen af udstillingen, blandt andet gennem aktiviteter for børn og voksne, hvor man kan få lov til at prøve en pels.
”Pels – liv og død” viser historiske og moderne pelsdragter fra den nordlige halvkugle, men udstillingen er også et forum for nutidens debat om pels. Udstillingen berører spørgsmålet: Er det i dag etisk forsvarligt at opdrætte eller jage vilde dyr for at bruge deres pels til tøj?
Det er vigtigt at pointere, at hvis du giver din pels til museet, får du den ikke igen efterfølgende. Pelsen vil heller ikke indgå i museets samlinger, men vil blive kasseret efter brug.
”Pels – liv og død” kan ses på Nationalmuseet fra 4. oktober 2014.
Du kan aflevere din pels i forhallen på Nationalmuseet to søndage i juni:
Søndag 15. juni 2014 kl. 13.00 – 16.00 og søndag 22. juni 2014 kl. 13.00 – 16.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top