24.540 kr. til børn med diabetes
brønshøj-husum-spejedergruppe.jpg
Emilie, Klara og Julie fra Brønshøj-Husum spejdergruppe, Det Danske Spejderkorps, samlede ind i Brønshøj Foto: Mathias Wadsholt.
48 glade indsamlere var på gade i søndags for at samle ind til Diabetesforeningens landsindsamling, Støt børn med diabetes

De samlede 24.540 kr. ind til at hjælpe børn med diabetes. Det samlede landsresultat blev på cirka 1,8 millioner kroner. Det hidtil højeste resultat for Diabetesforeningen.

De 48 frivillige indsamlere ved dels medlemmer af Diabetesforeningen og dels spejdere fra Brønshøj-Husum gruppen og pigefodboldspillere fra Husum Boldklub. Samlet ringede de på omkring 3.000 døre i Brønshøj og Husum.
– Jeg vil gerne sige tusinde tak til de mange frivillige, som valgte at bruge deres søndag på indsamlingen. Og en lige så stor tak til de mange folk i Brønshøj og Husum, som gav et beløb og var med til at gøre det til en rigtig god dag. Mange var desværre ikke hjemme. De har fået en lille folder, så vi håber, der kommer flere bidrag de kommende dage, siger Morten Jakobsen, som er koordinator for indsamlingen i Brønshøj-Husum.

Nyt koncept er en succes
Det er femte gang, der er landsindsamling til fordel for børn med diabetes. Og som noget nyt i år havde Diabetesforeningen inviteret andre foreninger, som for eksempel spejdere, idrætsforeninger og skoleklasser til at deltage. De foreninger, der samlede ind for Diabetesforeningen, får 15 procent af det indsamlede beløb til deres eget formål.
– Det har været en stor succes. Mange foreninger var positive, men skulle til stævner eller andet. Men pigerne fra Husum Boldklub har tjent lidt til deres tur til et stævne i Barcelona til efteråret og spejderne fra Brønshøj-Husum gruppen har fået lidt til deres trup-arbejde. Det er god måde at hverve indsamlere på i stedet for at bruge pengene på et bureau, som ringer rundt til folk, siger Morten Jakobsen.
Føtex i Husum havde bidraget til at indsamlerne fik en god dag ved at sponsorere både lidt morgenmad, noget at drikke til turen og frugt til indsamlerne, da de kom retur fra indsamlingsruten.
– Jeg har store forventninger til næste års landsindsamling. Til den tid ved foreningerne, hvad det drejer sig om, når vi kontakter dem, og jeg tror derfor, at vi kan involvere endnu flere lokale foreninger. Man kan sige, at vi i år har gødet jorden for næste års landsindsamling.
De 48 indsamlere i Brønshøj-Husum er langt det største antal, der nogensinde har deltaget i ’Støt børn med diabetes’ i bydelen. Og på landsplan gik indsamlertallet også frem med 30 procent til flere end 2.000 indsamlere. De fik samlet omkring 1,8 millioner kroner i bøsserne. En pæn stigning i forhold til sidste års 1,6 mio. kr.

Støt med mobiltelefonen
Det endelige beløb kan endnu nå at stige, da mange danskere vil komme hjem til en folder i postkassen, hvor der er mulighed for at støtte via mobilbetaling. Du kan give et bidrag ved at overføre et beløb via MobilePay til telefonnummeret 40 220 111. Eller du kan sende en sms til 1231 med teksten: SBD50, SBD100 eller SBD150 for at donere enten 50 kroner, 100 kroner eller 150 kroner – donationen tillægges almindelig SMS-takst.
Pengene fra landsindsamlingen Støt Børn med Diabetes går til Diabetesforeningens arbejde for børn og unge med diabetes. Det er kurser for de børn og familier, der skal lære at leve med sygdommen resten af livet, samt rådgivning, oplysning og forskning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top