Min drøm blev virkelighed
oyami-sushi-012.jpg
Hvis jeg blev tilbudt et fedt job som ingeniør, så ville jeg alligevel helst være sushi kok, forsikrer Song Zhang. Foto: Dorthe Brandborg.
Fra sushi kok på ”Sticks n Sushi” til egen forretning ”Oyami” i Brønshøj

Egentlig blev han for 12 år siden uddannet som ingeniør i Kina, men det er kærligheden til sushi, den fine fisk og de friske grøntsager, der får ham til at gå glad på arbejde hver dag.
For bare et halvt år siden var 32-årige Song Zhang ansat som sushi kok på landets nok mest populære Sushi restaurant ”Sticks n Sushi” på øverste etage af Tivoli hotellet i København. Men da han op til chefen og sagde på, sukkede denne og sagde: – Alle kokke har den drøm, så det kan jeg desværre ikke fortænke dig i.
I december sidste år lejede Song Zhang og hans kone sig så ind på Frederikssundsvej 146 E, hvor de i et dejligt lyst lokale med enkelt indretning og sorte møbler har indrettet en kombineret sushi-og Take Away restaurant.
-Jeg har kaldt forretningen Oyami. Det betyder egentlig ikke noget, men ordet minder mig om noget lækkert – noget som er ”åh så Yummi”, siger Song Zhang mens han giver sig i kast med at lave en af sine yndlings sushi – en crispy roll toppet med laksetatar.
Song Zhang gør meget ud af hele tiden at videreudvikle sine opskrifter.
-Fisk og ris smager jo ret ens, så jeg gør meget ud af at lave nogle lækre saucer og bruge forskellige grønsager og så laver jeg også Oyami hapser, som kan være alt fra krebsehaler i rispapir til stegt and i en slags teriyakisauce
95 procent af Song Zhangs kunderne kommer for at hente sushi, men han har plads til 10 spisende gæster.
-Det er meget unge, der kommer i forretning. Ellers har jeg en del kunder, der kommer på ”Sticks n Sushi”, men som ved, at jeg har fået en forretning i Brønshøj, fortæller Song Zhang, der også gerne vil lære den ældre del af befolkningen af spise sushi.
-Jeg spiser det selv hver dag og jeg bliver aldrig træt af det. Og så er det jo sundt.
Det har været svært at åbne en ny forretning med sushi i Brønshøj, men Song Zhang tror på sig selv og sit produkt og de friske råvarer.
-Det kræver en del at åbne sin egen forretning og jeg bruger meget tid her. Min kone laver også sushi og så har vi hyret lidt hjælp i forretningen. I weekenden står jeg her for det meste selv, for vi har også en lille søn på tre år, fortæller Song Zhang, der glæder sig at byde endnu flere kunder velkommen ind i sit fantastiske lille sushi oase et stenkast fra Brønshøj Torv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top