Lokaludvalgets visioner
Også Brønshøj-Husum Lokal­udvalg er gået ind i projektet om at få Bellahøj Friluftsscene renoveret. Der­for har de til det formål netop søgt Nordea Fonden om 5. mill.

-Lokaludvalget arbejder for en renovering og modernisering af Friluftsscenen, i form af genopretning af publikumsrækkerne og selv scenen samt skiltning. Lokaludvalget vil gerne fastholde friluftsscenens særlige rumlige kvaliteter og renovere området med respekt for det enkle udtryk og den specielle kultur- og arkitekthistorie, siger Lokalråds­formanden, Erik Fisker og tilføjer at visionen er, at Bellahøj Friluftsscene skal kunne fungere som et levende teaterrum i byen.
Med sin beliggenhed i naturskønne omgivelser i Degnemosen, kan scenen forbinde boligområder, som er udfordret socialt, som eksempelvis Bellahøjhusene og Tingbjerg med villaområder i Brønshøj og resten af Storkøbenhavn. Scenen har et unikt potentiale for København og københavnerne. Lignende friluftsteatre skal man helt til Odense, Ulvedalene, Hede­land og Sønderborg for at finde.
-En genoplivning af Friluftsscenen vil både være til gavn for de lokale i nærmiljøet, de mange nærliggende skoler, børneinstitutioner, fritidshjem, brugere af Degnemosen, motionister, og rollespilsforeninger og det vil være til gavn for hele København som et nyt grønt teaterrum som ramme for teater, koncerter og festivaller. Sidst men ikke mindst skal Friluftsscene få en ny regional betydning som facilitet og ramme for store megaevents, fastslår Lokal­rådsformanden i sin begrundelse for at Nordea Fonden skal yde støtte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top