Vagtskifte i Brønshøj Boldklub
Brønshøj-Boldklub-formænd-16-14.jpg
Finn Ryberg (tv.) går af som formand for Brønshøj Boldklub gennem 34 år og afløses af Jan Juul Jørgensen. Foto: Kaj Bonne
Finn Ryberg er afløst på formandsposten i moderklubben (amatørafdelingen) i Brønshøj Boldklub og går også som formand for den professionelle afdeling i slutningen af april. Begge steder afløses han af Jan Juul Jørgensen

Allerede som niårig startede Finn Ryberg i 1951 som medlem i Brønshøj Boldklub, og allerede som ungdomsspiller blev han som 17-årig træner for klubbens 1. drengehold. Samtidig blev han uddannet som fodbolddommer og deltog i både træner- og lederkurser. I 1967 blev han valgt til at sidde i bestyrelsen for Brønshøj Boldklub og var det naturlige valg, da der i 1980 skulle vælges ny formand.
Både i sin ungdomstid og som senior spillede Finn Ryberg i Brønshøjs sort/gule farver, og han nåede at spille 577 kampe – den sidste så sent som i 1997, hvor han scorede.

Tillid og hæder
Finn Ryberg har haft mange tillidsposter og har fået mange hædersbevisninger for sin unikke indsats. Han har blandt andet siddet i DBU´s bestyrelse og i Divi­sionforeningens bestyrelse, og er kåret som Årets Idræts­leder i Brønshøj-Husum og Årets Idrætsleder i dansk divi­sionsfodbold samt tildelt DBU´s guldnål, Rode-prisen og Carlo Jensens minde­pokal. Og så er han i øvrigt æres­medlem i Brønshøj Bold­klub.
I 2003 modtog Finn Ryberg på klubbens vegne Inte­grationsprisen, der blev uddelt af daværende inte­gra­tionsminister Bertel Haarder som en anerkendelse for ihærdige integrationsarbejde. Et arbejde der også i dag fylder meget i klubbens hverdag.

– Vi kan ikke takke dig nok
Ved generalforsamlingen i moderklubben Brønshøj Boldklub rettede Ole Mor­tensen på bestyrelsens vegne en stor og personlig tak til Finn Ryberg for hans store indsats for klubben. – Det er i høj grad din fortjeneste, at der har været de fantastiske forbedringer omkring klubben, som har været med til at gøre betingelserne for at spille fodbold på Tingbjerg Idrætsanlæg til nogle af de bedste i København, sagde Ole Mortensen. – Vi kan ikke takke dig nok for det, som du har betydet for vores klub, sluttede han.

Jan Juul Jørgensen ny formand
Det er den 54-årige chefjurist Jan Juul Jørgensen, der selv bor i Brønshøj, der afløser Finn Ryberg som formand i Brønshøj Boldklub. Jan Juul Jørgensen startede som spiller på 1. lilleputholdet og nåede senere at spille 243 kampe på Brønshøjs divisionshold, hvor han var med da klubben spillede sig fra 3. division til den bedste række i fodboldturneringen. Også ledelsesmæssigt har Jan Juul Jørgensen en solid erfaring – både i Brønshøj Boldklub og i håndboldklubben Freja, hvor han har været formand de sidste to år.
Brønshøj-Husum Avis har spurgt Jan Juul Jørgensen, om der er aktuelle udfordringer for Brønshøj Boldklub. – Der er ikke noget nyt, men vi har altid økonomien at slås med. Vi ligger i et område, hvor det er svært at få sponsorer og har ikke en naturlig føde­kæde af unge spillere, da de større klubber nærmest støvsuger de mindre klubber for talen­ter, siger Jan Juul Jørgensen.
– Sportsligt er det vores mål, at forblive i 1. division og ligge så højt oppe i tabellen som muligt. Hvis klubben fortsat skal bestå, som vi ser i dag, er det af afgørende betydning, at vi spiller i mindst 1. division, tilføjer han.
EF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top