Task Force Green – nyt spændende tilbud fra Smørhullet
Foto-1.jpg
Den tidlige garage til F-16 jagerfly skal nu huse unge fra Smørhullet i Husum. Foto: Smørhullet.
I januar tog Jesper Puch Hansen og Alex Mouro kontakt til Naturstyrelsen Østsjælland for at høre, om der var mulighed for at udvide Husum-ungdomsklubben Smørhullets tilbud til de unge

Den tidligere Flyvestation Værløse åbner som rekreativt område den 26. april i år, og området skal i fremtiden huse forskellige foreninger og være hjemsted for udendørs aktiviteter som kræver plads og masser af frisk luft. Alle foreninger ville blive tilbudt at etablere sig på stedet, og Naturstyrelsen Østsjælland var straks med på ideen og havde brug for unge frivillige til at hjælpe og servicere de mange der flytter ind.

– For at holde styr på tingen, så det kan fungere, lavede vi sammen med Michael Hvalsøe-Simonsen en selvstændig fysisk enhed på flyvestationen, som hedder ’STARTBANEN’ , fortæller Alex Mouro, der er daglig leder af Garagen, og fortsætter: – Startbanen er det sted, hvor vi mødes og får uddelt opgaverne, og så cykler vi ud på arealet og løser dem. Vore unge bliver delt ind i ’Task Force Green ’ hold på seks otte og har en voksen fra institutionen med som arbejdsleder. Når jobbet er gjort, afregner vi med STARTBANEN, og overskuddet kommer i holdets egen sparrebøsse, og skal bruges som supplement til udflugter eller aktiviteter, som holdet ønsker sig.

 

Meningsfyldte aktiviteter og deltagelse i fællesskabet

STARTBANEN bor i et tidligere F-16 flyshelter, hvor der nu er ved at blive indrettet mandskabsrum, værkstedsfaciliteter og depot af redskaber. I denne del af opstarten har Naturstyrelsen bevilget ekstraordinære midler, så stedet er klar til ibrugtagning, når de første unge fra ungdomsklubberne kommer.

– Investeringen i ’STARTBANEN’ er på plads, mens vi i øjeblikket er i gang med at søge midler hos fonde og legater og afventer tilbagemeldinger fra dem, fortæller Michael Hvalsøe-Simonsen og tilføjer, at de lige nu står med et akut behov for at starte driften de første måneder. Hertil siger Smørhullets leder, Jesper Puch Hansen, at han ser det som virkeligt godt projekt, og som helt er på linie med Smørhullets formålsparagraf om at tilbyde meningsfyldte aktiviteter, der støtter den enkelte i inklusion i fællesskabet. – Og for at handling skal følge ord har vi sat 10.000 kr. af, og håber der er andre der også vil give en økonomisk håndsrækning de første par måneder, slutter Jesper Puch Hansen.

Flyvestation Værløse åbner lørdag den 26. april kl. 10, og alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top