Pas på tricktyven på blå mandag
MG_6861-lille.jpg
Velbeslåede unge mennesker kan være nemme ofre – men man kan tage visse forholdsregler. Foto: Sun MagicEntertainment.
Der er særlig grund til at være opmærksom som forælder, når årets konfirmander i de næste uger skal til blå mandag

Lomme- og tasketyverier blandt børn og unge forekommer oftere, og det er derfor en god idé at tage en række praktiske forholdsreg­ler.

– De unge udgør en sårbar gruppe, da de typisk er fjollede og uopmærksomme på dagen – måske endda påvirket af alkohol for første gang – og derfor udgør nemme ofre. Tyvene kan let få adgang til kontanter eller smartphones, udtaler Sunny Cagara, der fungerer som rådgiver inden for tricktyveri for bl.a. Nordsjællands Politi.

– Stadig flere forældre vælger at gå sammen og hyre vagter til at passe på de unge, da der for nogle år tilbage er forekommet overfald til blå mandag. Det kan i mange tilfælde være en fin idé, men man opnår de bedste resultater ved samtidig at udstyre de unge med praktiske tips, før dagen finder sted, tilføjer han

 

Gode råd til blå mandag

– Det drejer sig ikke blot om belæring om indtagelse af alkohol, men om hvordan værdisager skal håndteres. Hvis de unge holder bedre opsyn med hinanden, kan tricktyvene også nemmere afsløres. Enhver afledning af opmærksomhed kan resultere i et tyveri, siger Sunny Cagara, der anbefaler at tage følgende forholdsregler, før blå mandag eller anden fejring på egen hånd finder sted:

– Tag en samtale om selve dagens forløb

– Aftal spilleregler for, hvornår den unge skal ringe hjem for eller afhentes

– Minimer kontanterne fra konfirmationen eller er­stat dem med et ungdomskreditkort fra banken

– Læg konfirmandens værdisager i aflukkede lommer

– Mind konfirmanden om ikke at gå alene

– Oplær den unge i at være på vagt over for fremmede

– Oplær den unge i at spotte tyvenes afledningsmanøvrer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top