Husk håndværkerfradraget
COLOURBOX1104878.jpg
Der gives fradrag for lønudgifter – med visse begrænsninger. Foto: Colourbox.dk
I denne tid får rigtig mange danskerne penge tilbage i skat for 2013. Faktisk får to ud af tre danske skatteborgere penge tilbage. Men har de husket det hele?

Eller har de overset en regning fra fx maleren eller rengøringskonen og går glip af håndværkerfradraget, som den såkaldte Bolig-jobordningen hedder i folkemunde. – Vi ejendomsmæglere minder altid vores kunder om, at de har mulighed for at få fradraget, siger Kristian Grøn­ning fra danbolig Brønshøj og minder om, at fradragsordningen også kører i 2014.

 

– Prioritér to ting

– Jeg plejer at kalde det en dobbelt indflyttergave til køberne, for sælgerne får hjælp af skattefar til at gøre boligen ekstra lækker og salgsklar, og køberne selv har altid noget, de gerne vil have lavet, når de flytter ind, tilføjer han.

Der er især to typer forbedringer, som mægleren anbefaler sælgerne, hvis de vil benytte sig af fradraget. Dels synlige forbedringer som får boligen til at fremstå velholdt – eksempelvis maling af træværk og vinduer udvendigt. Dels udbedring af fejl og mangler i tilstandsrapporten.

– En K3’er behøver ikke at koste mange penge at få ordnet, men den kan have stor psykologisk betydning for købernes tiltro til boligens stand, og anmærkninger i tilstandsrapporten bliver ofte brugt til at presse sælgerne på prisen, forklarer Kristian Grønning.

 

Flest køb om foråret

For sælgerne er foråret et godt tidspunkt at gøre noget ved boligen, for andet kvartal er det af årets fire kvartaler, hvor der skrives under på flest købsaftaler, fortæller han. – For at sætte ekstra gang i købernes forårsfornemmelser holder vi i den første weekend af maj Bolig-sightseeing, som er åbent hus i en hel masse huse og lejligheder. På den måde kan køberne se rigtig mange boliger på én weekend i stedet for at skulle af sted mange gange. Og derfor giver det rigtig god mening for sælgerne at benytte sig af håndværkerfradraget til at gøre boligen ekstra attraktiv inden da, siger Kristian Grønning.

 

Fakta

Boligjob-ordningen
Fradraget kan benyttes til serviceydelser i hjemmet fx håndværkerarbejde, rengøring og børnepasning.

Fradraget svarer til ca. 1/3 af lønudgifterne, og man får tilskuddet via sin årsopgørelse.

Man kan maksimalt få et fradrag på 15.000 kr. pr. voksen person i husstanden (pr. år).

Siden april sidste år har det også været muligt at få fradrag for arbejde udført i sommerhuse.

Læs mere på skat.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top