Get2Sport fastholder børn og unge
mg_3375.jpg
Samtidig med mødet, der blev afholdt i Brønshøj Boldklub, blev der spillet fodboldkamp mellem ungdomsspillere fra Fremad Valby og Brønshøj Boldklub. Begge klubber er med i Get2Sport. Foto: Christian Ove Carlsson.
Den særlige indsats for at få børn og unge aktiveret i de lokale sportsklubber er en succes. Nu er det op til politikerne, om det skal fortsætte

I sidste uge blev der afholdt et møde med repræsentanter for Brønshøj Boldklub, Hovedstadens Svømmeklub i Tingbjerg, Danmarks Idræts­forbund og den politiske ordfører for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, Yildiz Akdogan. Det handlede om projektet Get2Sport, der startede for tre år siden med støtte fra Integrations­ministeriet for at få børn og unge fra udsatte områder til at dyrke idræt i de etablerede klubber. Projektet har givet idrætsklubberne mulighed for at ansætte en resurseperson til at varetage alt det praktiske, så de ulønnede og frivillige trænere primært kan beskæftige sig med det sportslige.
Med i projektet er bl.a. Brønshøj Boldklub, der har omkring 200 spillere under 18 år og Hovedstadens Svømmeklub med omkring 100 betalende medlemmer. Begge klubber betragter ordningen som en succes og ønsker at fortsætte for at fastholde de unge. Dette vil dog kræve, at Københavns Kommune støtter projektet økonomisk.

Vil have fat i de yngste
– Vi ser gerne, at der bliver givet et tilskud fra Københavns Kommune, så vi kan fortsætte, sagde idrætslederne på mødet med adresse til Yildiz Akdogan. Det vil koste kommunen omkring 1 mio. kr. og skønnes at betyde, at medlemstallet i klubberne og aktiviteterne kan fastholdes.
Ungdomsformand Tobias Halbro fortalte på mødet om de særlige problemer omkring Brønshøj Boldklub. – Vi fravælges af resursestærke forældre og har mange medlemmer fra de såkaldte udsatte boligområder i bydelen, og det giver særlige problemer, at vi har så stor udskiftning, da mange flytter fra området. Vi vil forsøge at ændre rekrutteringsgrundlaget og få fat i de yngste og samtidig involvere deres forældre, sagde Tobias Halbro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top