Foreningslivet lever – og har det godt
000018457.jpg
Flere børn dyrker idræt i en forening. Foto: Bent Nielsen.
Foreningsidrættens medlemstal for 2013 viser fremgang og fortsat stor opbakning i befolkningen til den frivillige idrætssektor også i Brønshøj og Husum

Danmark er et af de lande i verden, hvor befolkningen er mest idrætsaktiv. Det faktum bliver igen understreget i idrætsorganisationernes medlemstal for 2013. Både DIF, DGI og Dansk Firma­idrætsforbund har oplevet medlemsfremgang.

DGI vokser og har nu 1.526.669 medlemmer. 39 % af den samlede stigning er på baggrund af medlemsfremgang i DGI Storkøbenhavn, der dækker bl.a. Københavns Kommune.

Fremgangen skyldes bl.a. DGI´s evne til at øjne nye tendenser indenfor idrætten. Det gælder fremfor alt gadeidræt, kampidræt og forskellige former for voksenmotion, som fx landevejscykling, løb, friluftsliv, svømning og fitness. Samtidig er der grund til at glæde sig over, at 38.089 børn i alderen 0 til 12 år er medlem af DGI Stor­københavn. Forældre er ikke holdt op med at sende deres børn i idrætsforeningerne. Det er især svømning, gymnastik og basket som hitter hos børnene i København.

I Københavns Kommune er medlemstallet steget fra 71.152 til 73.901 og stigningen skyldes bl.a. andet 22 nye foreninger, men også at flere børn i alderen 0-12 år dyrker idræt i en forening.

 

Også i Brønshøj og Husum

I Brønshøj og Husum ses tendensen også tydeligt eksempelvis er der blevet registreret to nye foreninger i DGI regi, nemlig Brønshøj Bord­tennis­klub og TRI4 Triathlonklub. Som eksempel på vækst i medlemstal kan foreningen Brønshøj Basket nævnes, der er gået fra 164 til 222 medlemmer, en stigning på hele 35 %. Hos Brønshøj Basket ses der også en tydelig fremgang blandt børn mellem 0-12 år – denne aldersgruppe er blevet halvanden gang større siden 2012.

 

Politisk opbakning

I øjeblikket arbejder Kul­tur­ministeriet på en udredning af idrættens økonomi og struktur. Den skal komme med forskellige idéer til, hvordan idrætten kan organiseres og finansieres fremadrettet.

– Det er vigtigt, at politikerne Christiansborg lægger mærke til det mangfoldige tilbud til befolkningen, som vores mange frivillige skaber ude i foreningerne. Aktiviteterne i foreningerne gavner sammenhængskraften og folkesundheden. Med DIF’s og DGI’s nye samarbejde vil vi få flere kræfter til at hjælpe foreningerne med denne positive udvikling i fremtiden, siger DGI’s formand Søren Møller.

 

Fakta

Stigninger på landsplan

Cykelmotion 26 %
Vægtløftning (inklusiv crossgym) 19 %
Foreningsbaseret motionscenter 14 %
Motion og friluftsliv 7 %
Atletik (inklusiv løb) 6 %
Svømning 5 %
Kampidræt 4 %

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top